donderdag 19 november 2009

Opmerking Kate Moss veroorzaakt opschudding, maar is het terecht?

Kate Moss heeft de Britse toorn over zichzelf afgeroepen door in een interview, gevraagd naar haar motto te zeggen "Nothing taste as good as skinny feels" (niets smaakt zo goed als het gevoel mager te zijn). Het Britse model wordt onmiddelijk door diverse media ervan beschuldigd aan te zetten tot anorexia en anorectische meisjes aan een nieuw motto te hebben geholpen.

Ten eerste, is het echt zo erg wat ze zegt? Is hetgeen wat ze zegt niet de reden waarom miljarden mensen wereldwijd telkens weer op dieet gaan en de reden waarom ze -met wisselend succes- dikmakende verleidingen het hoofd proberen te bieden?

De Telegraaf bakt ze in haar berichtgeving wel helemaal bruin en beschuldigt haar ervan dat het Kate's levensmotto voor haar dochter Lila is; Kate's dochter wordt in het originele interview echter niet eens genoemd.

Direct na de gewraakte term zegt Kate echter ook dat je probeert om je levensmotto's te herinneren, maar dat ze vaak gewoon niet werken. Het laatste gedeelte van haar antwoord op de vraag wordt echter in geen enkele berichtgeving overgenomen (behalve hier, dan!).

Handige opmerking van Kate? Misschien niet. Maar om haar er direct van te beschuldigen dat ze anorexia aan zou moedigen, vind ik echt te ver gaan. Lees hier het hele (Engelstalige)interview.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten